Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z biszkoptem, przełożony dwoma kremami. Tort z polewą czekoladową i dekoracją z mleka w proszku.Tort na pożegnalne przyjęcie w małym gronie, zrobiłam dla siostry.
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 750
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 202
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 48
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2341
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 750
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 202
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 48
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2341
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika, obkroić boki, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i odstawić do przestygnięcia. Przekroić na 3 blaty.Najlepiej upiec dzień wcześniej.
nasączenie-Mus rozmieszać z gorącą wodą.Spód biszkoptu włożyć do tortownicy, zabezpieczając wyżej boki. Nasączyć połową musu.
krem jagodowy-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą. Ostudzić do letniego.Śmietankę zmiksować z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami jogurt,serek i frużelinę. Ciągle miksując.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć do tortownicy. Przykryć drugim blatem biszkoptowym i nasączyć resztą musu.
krem stracciatello-Postąpić jak z poprzednim kremem. Z tym że tartą czekoladę dodać na koniec po żelatynie.Wymieszać już łopatką. Wyłożyć do tortownicy. Przykryć górą biszkoptu i schłodzić kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Tort obrócić i ułożyć na paterze.
obłożenie-Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance i ostudzić.Miękkie masło zmiksować z czekoladami i posmarować cały tort i schłodzić
polewa- Nad parą rozpuścić czekolady i masło w śmietance.Ostudzić do płynnego i polać górę tortu, tak że sople spłyną po boku.
ozdoby z mleka w proszku-Wymieszać mleko suche z pudrem, potem stopniowo dodawać po troszku mleka w płynie. Zagnieść jak na twarde ciasto.Formować ozdoby wcześniej. Ozdoby przetrzymywać w lodówce.
Ułożyć ozdoby na torcie i schłodzić w lodówce. Tort przechowywać w lodówce.