Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, aromatyczne ciasto dyniowe przekładane kremem z kaszy manny
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 580
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 580
Składniki
ciasto: tak jak na muffinki mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki; w drugiej mokre. Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Przelewamy ciasto do dwóch tortownic 22cm i pieczemy w 170 st przez około 40 minut. Studzimy. Wystudzony placek przekrawamy na pół.
krem:do zimnego mleka wsypujemy mannę, dodajemy jajko i gotujemy od czasu do czasu mieszając; aż manna zgęstnieje. Ugotowaną kaszę mannę schładzamy. Ucieramy na jednolitą masę miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mannę i ucieramy.
Ciasto przekładamy kremem i wkładamy do lodówki.