Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort wyszedł przepyszny,po prostu rozpływa się w ustach,smaki słodko -kwaśne wspaniale razem się komponują. Bardzo polecam taki zestaw tortowy:)
Składniki
Tortownicę okrągłą dużą wyścielić folią aluminiową.Wyłożyć podłużnymi biszkoptami. MASA KAWOWA Serek mascarpone 250g śmietanka 200ml kawa 2 łyżki zaparzona w 5 łyżkach wrzątku Śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać do serka ,ubić razem. Kawę zaparzyć w minimalnej ilości gorącej wody i zimną dodawać do serka cały czas miksując. Dodać spirytus 20-30ml..Zmiksować. Posmarować biszkopty na tortownicy dżemem wiśniowym,najlepiej własnego wyrobu.Na wierzch dżemu dać masę kawową. Przykryć biszkoptami. MASA KOKOSOWA Śmietankę ubić i dodać do serka,stopniowo dodawać kokos i miksować.Dodać 2 łyżki cukru oraz 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki. Dodać skórkę otartą z cytryny oraz sok ,bo sam kokos jest mdły. Wlać pod koniec 30ml spirytusu-zmiksować,można dać więcej:)
Na masie kawowej na biszkoptach wyłożyć krem kokosowy. Na wierzch poukładać biszkopty .Dekoracja całości to nasze myśli i pomyślunki,każdy lubi coś innego...więc do dzieła i dekorujemy..:)
Smacznego życzę!