Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy tort na specjalne okazje.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1906
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 30
Polecam.
Odsłon: 734
Składniki
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem na biała, puszystą masę. Dodajemy cukier i ubijamy. Następnie podgrzewamy mleko i dodajemy czekoladę, rozpuszczamy cały czas mieszając, aby nic nie przywarło do garnka. Postarajmy się jak najkrócej gotować. Lekko ciepłą czekoladę dodawać partiami do masy maślanej, cały czas miksując, by się nie zważyła. Odstawiamy do lodówki do zgęstnienia.
Ostudzone krążki biszkoptu przekładamy kremem czekoladowym i wiśniami. Wkładamy do lodówki na co najmniej parę godzin. Dekorujemy polewą czekoladową.