Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy tort na specjalne okazje.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118333
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8465
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2229
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1580
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118333
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8465
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3130
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2229
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1580
Składniki
Masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem na biała, puszystą masę. Dodajemy cukier i ubijamy. Następnie podgrzewamy mleko i dodajemy czekoladę, rozpuszczamy cały czas mieszając, aby nic nie przywarło do garnka. Postarajmy się jak najkrócej gotować. Lekko ciepłą czekoladę dodawać partiami do masy maślanej, cały czas miksując, by się nie zważyła. Odstawiamy do lodówki do zgęstnienia.
Ostudzone krążki biszkoptu przekładamy kremem czekoladowym i wiśniami. Wkładamy do lodówki na co najmniej parę godzin. Dekorujemy polewą czekoladową.