Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha torcik do kawusi ,przepis mojej teściowej :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44675
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182137
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 278
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44675
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182137
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 278
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać cukier wanilinowy,następnie ubić pianę z białek,proszek wymieszać z orzechami i dodawać do żółtek na zmianę ubitą pianę i orzechy.na koniec dodać bułkę tartą i lekko wymieszać.Tortownicę o średnicy ok 26 cm posmarować masłem i posypać bułką tartą.Piec 45 min w temp 175 stopni termoobieg
Przygotowanie masy:żółtka utrzeć z cukrem wmieszać mąkę.Do masy wlać kawę-zimną połączyć i ugotować do powstania kremu-wystudzić.Masło utrzeć dodawać do niego stopniowo ostudzony krem miksować do połączenia na koniec wlać kieliszek spirytusu.
Wystudzone ciasto przekroić na trzy części przełożyć masą udekorować wedle uznania smacznego!