Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha torcik do kawusi ,przepis mojej teściowej :)
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 972
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 36
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1283
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6202
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 972
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 36
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1283
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 234
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6202
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać cukier wanilinowy,następnie ubić pianę z białek,proszek wymieszać z orzechami i dodawać do żółtek na zmianę ubitą pianę i orzechy.na koniec dodać bułkę tartą i lekko wymieszać.Tortownicę o średnicy ok 26 cm posmarować masłem i posypać bułką tartą.Piec 45 min w temp 175 stopni termoobieg
Przygotowanie masy:żółtka utrzeć z cukrem wmieszać mąkę.Do masy wlać kawę-zimną połączyć i ugotować do powstania kremu-wystudzić.Masło utrzeć dodawać do niego stopniowo ostudzony krem miksować do połączenia na koniec wlać kieliszek spirytusu.
Wystudzone ciasto przekroić na trzy części przełożyć masą udekorować wedle uznania smacznego!