Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was rewelacyjny tort orzechowy. To zdecydowanie mój ulubiony który robię przy każdej okazji. Ma fajną masę z cukierków Michałków z dodatkiem kawy. Polecam wypróbować przepis.
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 311
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1181
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2798
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 311
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1181
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2798
Składniki
Z białek ubijamy pianę na sztywno a pod koniec delikatnie, stopniowo wsypujemy cukier. Po bardzo dobrym ubiciu dodajemy żółtka również stopniowo oraz wodę. Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy. Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie, stopniowo wsypujemy resztę składników i mieszamy. Dodajemy również orzechy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni do suchego patyczka (ok.30 minut). Gdy biszkopt całkowicie się schłodzi przecinamy na pół. Biszkopt jasny pieczemy na takich samych zasadach jak orzechowy. Tu czas pieczenia może być niego mniejszy. Mocno schłodzoną śmietankę dobrze ubijam i dodaje do niej serek marscapone (nie ubijam zbyt długo). Cukierki Michałki ścieram na tarce o grubych oczkach a kawę rozpuszczalną łączę z gorącą wod po czym chłodzę. Cukierki i kawę dodaję do masy, mieszam i wlewam wódkę. Tynk: mleko gotuję z cukrem i chłodzę. Masło ucieram i dodaję wystudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku. Mieszam. PRZEŁOŻENIE: Biszkopt orzechowy Masa Biszkopt jasny Masa Biszkopt orzechowy Zapraszam na mój film video na You tube gdzie dokładnie pokazuję jak zrobić tort.