Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje nawet najbardziej wybrednym. Jest bardzo kolorowy i świeży. Na zdjęciu w wersji pomniejszonej - można zrobić zamiast tortu smakowite desery z bezą.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3082
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 436
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 130
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1991
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12757
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3082
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 436
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 130
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1991
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12757
Składniki
Ubijamy białka dodając po łyżeczce cukru. Po ubiciu dodajemy ocet i mieszamy.
Na blachę wykładamy papier do pieczenia - wylewamy bezowa masę. Wstawiamy bezę do piekarnika nagrzanego do 180 C na 2 minuty, po czym skręcamy piekarnik do 150 C i pieczemy przez 75 minut. Po upływie tego czasu gasimy piekarnik i zostawiamy bezę w środku aż ostygnie - nie zaglądam do środka ! Ja pieką zawsze beze dzień wcześniej i wyciągam z piekarnika dopiero rano.
Ubijamy śmietanę z usztywniaczem do piany na sztywną masę.
Smarujemy bezę ubitą śmietaną i dekorujemy owocami. Można przełożyc warstwą lodów. Wstawiamy do lodówki i czekamy na gości :)