Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje nawet najbardziej wybrednym. Jest bardzo kolorowy i świeży. Na zdjęciu w wersji pomniejszonej - można zrobić zamiast tortu smakowite desery z bezą.
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 464
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 111
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 178
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 464
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 111
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 178
Składniki
Ubijamy białka dodając po łyżeczce cukru. Po ubiciu dodajemy ocet i mieszamy.
Na blachę wykładamy papier do pieczenia - wylewamy bezowa masę. Wstawiamy bezę do piekarnika nagrzanego do 180 C na 2 minuty, po czym skręcamy piekarnik do 150 C i pieczemy przez 75 minut. Po upływie tego czasu gasimy piekarnik i zostawiamy bezę w środku aż ostygnie - nie zaglądam do środka ! Ja pieką zawsze beze dzień wcześniej i wyciągam z piekarnika dopiero rano.
Ubijamy śmietanę z usztywniaczem do piany na sztywną masę.
Smarujemy bezę ubitą śmietaną i dekorujemy owocami. Można przełożyc warstwą lodów. Wstawiamy do lodówki i czekamy na gości :)