Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort imieninowy. W załączeniu gustowne korale i kolczyki z czarnych pereł.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4469
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12125
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4469
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12125
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6884
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5643
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Usztywnić cukrem. Ubijając dodawać pojedynczo żółtka i następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem. To już zrobić bardzo delikatnie szpatułką. Pieczenie 180 stopni - 30 min. Ciemny biszkopt zrobić tak samo jak jasny, tyle tylko, że kakao pomieszać z mąkami. Pieczenia jw. Masło z cukrem ubić na puch. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać. Dodawać po łyżeczce śmietany nie przerywając ubijania. Wcisnąć sok z cytryny. Podzielić na 3 części i do jednej dodać kakao. Porzeczki oczyszczone, umyte dokładnie rozgotować. Przetrzeć przez sito ,dodać cukier i jeszcze raz zagotować. Całość wystudzić. Biszkopt ciemny rozkroić na dwa krążki. Przełożyć jasnym kremem. Biszkopt jasny rozkroić i przełożyć musem porzeczkowym. Ciemną i jasna część połączyć ciemnym kremem. Jasnym kremem posmarować wierzch i boki. Udekorować wg uznania. Można boki osypać ,, piaskiem,, z biszkoptów.