Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort imieninowy. W załączeniu gustowne korale i kolczyki z czarnych pereł.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1248
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 691
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1248
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 691
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Usztywnić cukrem. Ubijając dodawać pojedynczo żółtka i następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem. To już zrobić bardzo delikatnie szpatułką. Pieczenie 180 stopni - 30 min. Ciemny biszkopt zrobić tak samo jak jasny, tyle tylko, że kakao pomieszać z mąkami. Pieczenia jw. Masło z cukrem ubić na puch. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać. Dodawać po łyżeczce śmietany nie przerywając ubijania. Wcisnąć sok z cytryny. Podzielić na 3 części i do jednej dodać kakao. Porzeczki oczyszczone, umyte dokładnie rozgotować. Przetrzeć przez sito ,dodać cukier i jeszcze raz zagotować. Całość wystudzić. Biszkopt ciemny rozkroić na dwa krążki. Przełożyć jasnym kremem. Biszkopt jasny rozkroić i przełożyć musem porzeczkowym. Ciemną i jasna część połączyć ciemnym kremem. Jasnym kremem posmarować wierzch i boki. Udekorować wg uznania. Można boki osypać ,, piaskiem,, z biszkoptów.