Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort imieninowy. W załączeniu gustowne korale i kolczyki z czarnych pereł.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 760
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 760
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Usztywnić cukrem. Ubijając dodawać pojedynczo żółtka i następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem. To już zrobić bardzo delikatnie szpatułką. Pieczenie 180 stopni - 30 min. Ciemny biszkopt zrobić tak samo jak jasny, tyle tylko, że kakao pomieszać z mąkami. Pieczenia jw. Masło z cukrem ubić na puch. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ubijać. Dodawać po łyżeczce śmietany nie przerywając ubijania. Wcisnąć sok z cytryny. Podzielić na 3 części i do jednej dodać kakao. Porzeczki oczyszczone, umyte dokładnie rozgotować. Przetrzeć przez sito ,dodać cukier i jeszcze raz zagotować. Całość wystudzić. Biszkopt ciemny rozkroić na dwa krążki. Przełożyć jasnym kremem. Biszkopt jasny rozkroić i przełożyć musem porzeczkowym. Ciemną i jasna część połączyć ciemnym kremem. Jasnym kremem posmarować wierzch i boki. Udekorować wg uznania. Można boki osypać ,, piaskiem,, z biszkoptów.