Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostokątny tort z biszkoptami z budyniami. Tort przełożony białym kremem czekoladowym. Tort z owocami, pralinkami i ozdobami z mleka w proszku.
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 138
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 469
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 138
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 469
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budynie z mąką i proszkiem, mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Upiec takie 3 biszkopty. Boki biszkoptów minimalnie obciąć. Jeden ułożyć na paterze i nasączyć 1/3 soku z moreli.
krem-Czekolady rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i odstawić na noc do lodówki. Serek zmiksować, dodając śmietankę czekoladową.Następnie utwardzić śnieżką.Przełożyć do rękawa cukierniczego a dużą tylką z okrągłą końcówką. Zrobić rozetki na całej powierzchni biszkoptu.
Po rozetkach rozsypać 1/3 borówek,winogron i pokrojonych moreli.
Przykryć drugim biszkoptem i nasączyć 1/3 soku. Drugi krem zrobić jak poprzedni. Zrobić tak samo rozetki, starając się o ich symetrię. Jak poprzednio rozsypać owoce. Przykryć ostatnim biszkoptem i nasączyć resztą soku.Zrobić trzeci krem i nim rozetki.
Truskawki umyć, wysuszyć i maczać w rozpuszczonej czekoladzie nad parą. Odstawiać do zastygnięcia.
ozdoby-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem i stopniowo dodawanym mlekiem.Zagnieść jak na twarde ciasto.Podzielić na kawałki i część zafarbować, jadalnym barwnikiem. Za pomocą silikonowych foremek wycisnąć wzory. Ozdoby przed nałożeniem przetrzymywać w lodówce.
Na górę tortu, rozsypać resztę, borówek,moreli, winogron.Rozsypać jeżyny, ułożyć truskawki, pralinki i ozdobne kwiatki. Wokół tortu można ułożyć resztę dekoracji. Tort przed podaniem przetrzymywać w lodówce.