Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały tort czekoladowy ukryty w dużym serowym. Tort z rozetkami i kolorową konfiturą.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 30
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 25
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 30
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 18
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 25
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko na spodzie. Piec w 175* ok.25 min.do suchego patyczka.Po przestygnięciu,przekroić na dwa krążki.
wkładka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Tortownicę 22 cm. zafoliować w środku i wylać tam galaretkę. Powrzucać maliny i schłodzić do zgęstnienia.Wyjąć delikatnie z folii. Spód czekoladowego ciasta włożyć do tej tortownicy 22 cm. Posmarować połową musu śliwkowego. Włożyć krążek galaretki z malinami. Posmarować resztą musu śliwkowego. Przykryć górą ciasta i schłodzić w lodówce.
Tortownicę 27 cm. zafoliować w środku, dodatkowo zabezpieczyć bok grubszą folią i włożyć tam mały torcik.
masa serowa-Wymieszać żelatynę z gorącą wodą, ostudzić do letniego.Zmiksować śmietankę z cukrem pudrem, potem porcjami sera i jogurtu.Na koniec dolewać żelatynę, cały czas miksując, ale już nie za długo.Dodać ciasteczka i borówkę, szybko wymieszać i przelać do tortownicy.Starać się, żeby masa wlała się między przestrzeń tortownicy.Schłodzić kilka godzin, najlepiej całą noc.
Po schłodzeniu, zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Ułożyć tort na paterze.
rozetki-Zmiksować śmietankę z kremem w/g wskazówek na opakowaniu. Przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką. Zrobić odpowiednie rozetki.
kolorowa konfitura-W środek rozetek powkładać po 1-2 łyżek konfitury.Cały tort schłodzić.
Tort kroić ciepłym nożem.