Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik wyszedł pyszny,po prostu rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Składniki
Upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 28 cm, wyjąć i wystudzić. Brzoskwinie odcedzić ze soku i pokroić w grubszą kostkę Soku nie wylewamy,odstawiamy . Galaretki brzoskwiniowe,rozpuścić w 1 i 1/2 szkl.wrzątku,cały czas mieszając dać na palnik ,nie gotować mieszać,ona się rozpuści. W garnku do zmiksowanego sera ,wlać przestudzone galaretki,i dokładnie zmiksować.Na końcu dodać brzoskwinie i wymieszać łyżką. Biszkopt dać do tortownicy ,wylać masę serową i zostawić do zastygnięcia. Ananasy odcedzić i pokroić w pół księżyce, ułożyć na masie serowej.-soku nie wylewamy. Soki brzoskwiniowe i ananasowe przelać do rondelka uzupełnić wodą tyle by było 800ml płynu i zagotować. Wsypać galaretki cytrynowe i mieszać do rozpuszczenia. Zimne wylać na masę serową i zostawić w chłodzie do zastygnięcia.
Smacznego życzę!