Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na upalne dni. Zimny torcik z pewnością Was ostudzi.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 826
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113325
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 853
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 826
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113325
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1339
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 853
Składniki
Przygotowuję galaretki: brzoskwiniową, agrestową i wiśniową. Każdą z nich rozpuszczam w połowie wody wskazanej na opakowaniu. Najlepiej robić to w prostokątnych naczyniach. Studzę i wkładam do lodówki na ok 3 h. W tym czasie powinna stężeć.
Trzy opakowania galaretki cytrynowej rozpuszczam w rondelku w 750 ml gorącej wody i pozostawiam do ostygnięcia. Jeśli galaretka cytrynowa zaczęła gęstnieć, w misce ubijam śmietanę, a następnie wciąż miksując, jogurty greckie. Do śmietankowo-jogurtowej masy wlewam stopniowo, wciąż miksując galaretkę cytrynową.
Galaretki: brzoskwiniową, agrestową i o smaku wiśni wyciągam z pudełek i tnę w kostki. Pocięte galaretki wrzucam do śmietankowo-jogurtowej masy i dokładnie mieszam.
Całość przekładam do tortownicy i owijam folią spożywcza, a następnie wkładam do lodówki na ok. 2 h. (Tortownicę można wcześniej wyłożyć folią).