Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny tort na każdą okazję, a do tego prosty i mimo długie opisu szybki w przygotowaniu. Wszyscy się zajadali. Polecam:)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4442
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113702
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4442
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113702
Składniki
Upiec biszkopt czekoladowy. Ubić białka na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka wymieszane z octem. delikatnie mieszając dodawać powoli mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu przeciąć na dwa blaty.
Upiec biszkopt orzechowy Ubić białka na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka wymieszane z octem. delikatnie mieszając dodawać powoli mąkę, orzechy i proszek do pieczenia. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Masa cappuccino. Schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Masę ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywna. Powoli dodajemy cappuccino. Gotowym kremem przekładamy na blaty które mogą być wcześniej lekko nasączone np. naparem kawy.
Masa śmietankowa do dekoracji. Ponownie schłodzony serek mascarpone i śmietanę 30% oraz cukier puder powoli miksujemy, a kiedy składniki nieco się połączą, możemy zwiększyć obroty miksera. Dodajemy sok z cytryny, dzięki czemu masa nie jest mdła. Krem ubijamy do momentu, aż zrobi się sztywny.
Dekorujemy według uznania. Ja wybrałam czekoladowe gwiazdki i motylki oraz srebrne perełki.