Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki tort tiramisu, krem jest bez dodatku surowych jajek. Biszkopt jest nasączony kawą z odrobiną alkoholu. Pomiędzy biszkoptem a kremem jest niewielka warstwa śliwkowych powideł.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Składniki
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo wsypywać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec łyżką wmieszać mąkę, mieszać tylko do połączenia składników. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 24 cm (dno tortownicy wyłożyć pergaminem, boków nie smarować). Piec około 40 minut w 180 C. Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na 3 blaty. Krem. Śmietanę z serkiem wymieszać, potem dobrze ubić, pod koniec dodać cukier. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć kawą wymieszaną z amaretto i wódką. Posmarować cieniutką warstwą powideł, nałożyć 1/3 kremu. Przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć kawą, posmarować powidłami, nałożyć 1/3 kremu i przykryć ostatnim blatem. Czynności powtórzyć. Ostatnia warstwa kremu jest cieniutka. Wierzch tortu udekorować resztą kremu i posypać kakao. Tort schłodzić przez kilka godzin w lodówce.