Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort przełożony pianką serową. Tort z dekoracją owocową i czekoladowym płotkiem.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1102
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 170
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1102
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 170
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku, zmiksować. Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać, łopatką. Przelać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem, tylko na dole. Piec ok.25 min. w 175 *.Po przestygnięciu, przekroić na trzy krążki.
Spód biszkoptu włożyć do tortownicy, zabezpieczając wyżej boki. Nasączyć połową musu.
pianka różowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do lekkiego tężenia.Zmiksować serek z tężejącymi galaretkami i wylać na blat biszkoptowy w tortownicy. Przykryć środkowym blatem i nasączyć resztą musu.
pianka zielona- Postąpić tak samo jak z poprzednią i wylać do tortownicy. Przykryć górnym blatem biszkoptowym i schłodzić, kilka godzin w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy. Ułożyć tort na paterze. Dobrze jest paterę zabezpieczyć na krawędziach.
Na śmietance ubić krem i śmietan-fix. Posmarować cały tort .Resztę zostawić na rozetki.
Z papieru wyciąć koło wielkości tortu. Złożyć trzy razy i zaznaczyć pola na dekorację.
Resztę kremu przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką.Zrobić ozdobne pasy, na zaznaczonych miejscach, oraz wokół krawędzi tortu. W puste miejsca poukładać pokrojone owoce.
płotek czekoladowy - Polewę rozpuścić nad parą. Za pomocy rożka papierowego narysować polewą ,ozdoby na papierze w/g wzoru i schłodzić.
Delikatnie odkleić ozdoby i przykleić wokół tortu. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia i polać owoce.Tort przechowywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.