Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z trzema kremami, obłożony masą z pinek.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1767
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 78
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 194
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1767
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 78
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 176
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 194
Składniki
BISZKOPT-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem. Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do tortownicy(29cm.) posmarowanej tylko na dnie. Pieczemy ok. 25 min.170*.Po przestygnięciu, przekroić na 3 krążki.Spodni krążek włożyć do tortownicy i nasączyć sokiem brzoskwiniowym.
krem 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Brzoskwinie odsączyć i pokroić na kawałeczki.Śmietankę ubić ze śmietan-fixem. Jogurt zmiksować z cukrem,potem śmietanką. Dolewać żelatynę i zmiksować.Wmieszać brzoskwinie i wyłożyć na krążek biszkoptowy w tortownicy.Przykryć drugim krążkiem biszkoptowym i nasączyć posłodzoną mocną kawą.
krem 2-Żelatynę rozpuścić z 1/2 szklanki gorącej wodzie.Kawę zaparzyć w następnej połówce szklanki wody.Kawę przelać przez sitko do żelatyny i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić ze śmietan-fixem. Jogurt ubić z cukrem i ubitą śmietanką. Dolewać żelatynę z kawą i zmiksować.Wyłożyć na krążek drugi, przykryć trzecim.
krem 3-Ubić krem w/g przepisu. Rozsmarować na całym torcie.Schłodzić, kilka godzin w lodówce..
masa- Masę wykonałam w/g tego filmiku: http://kotlet.tv/masa-marshmallows-do-dekoracji-tortow/ Moja synowa zrobiła dekorację.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.