Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik na zimno w formie torciku. Dwie warstwy sernikowe na biszkoptach plus warstwa galaretki z brzoskwiniami lub nektarynkami. Piękny, lekki deser i prosty do przygotowania - idealny deser na lato. :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2171
Polecam.
Odsłon: 423
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 628
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 37
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2171
Polecam.
Odsłon: 423
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 628
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1977
Składniki
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku, tak samo postąpić z jedną galaretką brzoskwiniową. Poczekać aż przestygną. Formę wyłożyć biszkoptami na dnie. Twaróg podzielić na pół. Do jednej części dodać galaretkę krystaliczną i dokładnie wymieszać. Wylać na biszkopty, wstawić do lodówki do stężenia (można w kilku partiach). Tak samo postąpić z warstwą brzoskwiniową. Pozostałe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Poczekać aż ostygną. Owoce oczyścić i pokroić w plasterki. Udekorować nimi torcik. Rozlewać partiami galaretkę i odstawiać do lodówki. Gdy torcik stężeje w lodówce (najlepiej zostawić na noc) - jest gotowy.
Smacznego! :)