Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik na zimno w formie torciku. Dwie warstwy sernikowe na biszkoptach plus warstwa galaretki z brzoskwiniami lub nektarynkami. Piękny, lekki deser i prosty do przygotowania - idealny deser na lato. :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9638
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9638
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku, tak samo postąpić z jedną galaretką brzoskwiniową. Poczekać aż przestygną. Formę wyłożyć biszkoptami na dnie. Twaróg podzielić na pół. Do jednej części dodać galaretkę krystaliczną i dokładnie wymieszać. Wylać na biszkopty, wstawić do lodówki do stężenia (można w kilku partiach). Tak samo postąpić z warstwą brzoskwiniową. Pozostałe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Poczekać aż ostygną. Owoce oczyścić i pokroić w plasterki. Udekorować nimi torcik. Rozlewać partiami galaretkę i odstawiać do lodówki. Gdy torcik stężeje w lodówce (najlepiej zostawić na noc) - jest gotowy.
Smacznego! :)