Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik na zimno w formie torciku. Dwie warstwy sernikowe na biszkoptach plus warstwa galaretki z brzoskwiniami lub nektarynkami. Piękny, lekki deser i prosty do przygotowania - idealny deser na lato. :)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
Składniki
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku, tak samo postąpić z jedną galaretką brzoskwiniową. Poczekać aż przestygną. Formę wyłożyć biszkoptami na dnie. Twaróg podzielić na pół. Do jednej części dodać galaretkę krystaliczną i dokładnie wymieszać. Wylać na biszkopty, wstawić do lodówki do stężenia (można w kilku partiach). Tak samo postąpić z warstwą brzoskwiniową. Pozostałe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Poczekać aż ostygną. Owoce oczyścić i pokroić w plasterki. Udekorować nimi torcik. Rozlewać partiami galaretkę i odstawiać do lodówki. Gdy torcik stężeje w lodówce (najlepiej zostawić na noc) - jest gotowy.
Smacznego! :)