Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tradycyjna Izaura, to ciasto które królowało na stołach w latach osiemdziesiątych jest to sernik na ciemnym cieście, prosty w przygotowaniu, idealny na różne okazje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3291
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1344
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2095
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3291
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1344
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2095
Składniki
Do rondelka włóż margarynę, dodaj cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę , wszystko razem zagotuj . Zostaw do wystygnięcia. Po wystudzeniu, dodaj żółtka i wymieszaj na jednolitą masę. Odlej 0,5 szklanki masy i zostaw do polania ciasta po upieczeniu i wystudzeniu. Do reszty dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj rozpuszczone i wystudzone masło, ser , budynie oraz po kilka kropli olejku cytrynowego i pomarańczowego. Białka ubij na sztywno dodaj do masy serowej , delikatnie wymieszaj, ser wyłóż na ciasto kakaowe. Piecz około 1 godziny w temperaturze 180 st. Sernik po wystudzeniu polej masą kakaową i posyp wiórkami kokosowymi.