Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny, pewnie oczywisty, prosty. Jakich wiele, ale inny, nieziemsko smakowity :). Bomba kaloryczna, ale czasem warto 'zgrzeszyć' :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Ubić śmietanę z dodatkiem mleka i cukru. Pokruszyć do niej bezy (odłożyć coś do dekoracji), wszystko wymieszać.
Podzielić śmietanę z bezami na 3 części. Truskawki połączyć z jedną częścią, jagody z drugą i maliny z trzecią. Delikatnie wszystko wymieszać.
Nakładać do pucharków warstwami: warstwa truskawkowa, warstwa jagodowa, warstwa malinowa. Udekorować pokruszoną bezą i malinką.
Deseru wychodzi dużo. Oprócz tych dwóch kielichów wyszedł jeszcze trzeci mniejszy. Ale spokojnie wyjdą 4 spore desery, nawet może 5. U mnie porcje były ogromne :)