Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała kopia słynnego włoskiego deseru.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 43
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30459
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9059
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 771
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 43
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 332
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30459
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9059
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 771
Składniki
Zrobić espresso lub mocną rozpuszczalną kawę. Do gorącej kawy wsypać cukier puder i alkohol, dokładnie wymieszać. Odstawić kawę do wystudzenia.
Biszkopty rozkruszyć na drobny piasek, ręcznie lub za pomocą blendera. Zalać ostudzoną kawą, dokładnie wymieszać. Do masy dodać mascarpone i ponownie, bardzo dokładnie, wszystko wymieszać ręcznie.
Masę schodzić przez godzinę w lodówce. Po tym czasie formować małe kulki, następnie obtoczyć je dokładnie w kakao. Trufle przechowywać w zimnym miejscu.
*przepis pochodzi ze strony: http://www.poezja-smaku.pl/trufle-o-smaku-tiramisu/