Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała kopia słynnego włoskiego deseru.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112828
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 116
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 257
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 663
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112828
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 116
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 257
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 663
Składniki
Zrobić espresso lub mocną rozpuszczalną kawę. Do gorącej kawy wsypać cukier puder i alkohol, dokładnie wymieszać. Odstawić kawę do wystudzenia.
Biszkopty rozkruszyć na drobny piasek, ręcznie lub za pomocą blendera. Zalać ostudzoną kawą, dokładnie wymieszać. Do masy dodać mascarpone i ponownie, bardzo dokładnie, wszystko wymieszać ręcznie.
Masę schodzić przez godzinę w lodówce. Po tym czasie formować małe kulki, następnie obtoczyć je dokładnie w kakao. Trufle przechowywać w zimnym miejscu.
*przepis pochodzi ze strony: http://www.poezja-smaku.pl/trufle-o-smaku-tiramisu/