Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała kopia słynnego włoskiego deseru.
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 50
Cześć :-) Dzisiaj zrobimy pyszną Quesadillę z prawdziwkami. Chrupiąca i bardz...
Odsłon: 112
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 75
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 122
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 50
Cześć :-) Dzisiaj zrobimy pyszną Quesadillę z prawdziwkami. Chrupiąca i bardz...
Odsłon: 112
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 75
Niby nic, a jednak trzeba umieć zrobić dobre naleśniki. Przesyłam Wam mój, sp...
Odsłon: 122
Składniki
Zrobić espresso lub mocną rozpuszczalną kawę. Do gorącej kawy wsypać cukier puder i alkohol, dokładnie wymieszać. Odstawić kawę do wystudzenia.
Biszkopty rozkruszyć na drobny piasek, ręcznie lub za pomocą blendera. Zalać ostudzoną kawą, dokładnie wymieszać. Do masy dodać mascarpone i ponownie, bardzo dokładnie, wszystko wymieszać ręcznie.
Masę schodzić przez godzinę w lodówce. Po tym czasie formować małe kulki, następnie obtoczyć je dokładnie w kakao. Trufle przechowywać w zimnym miejscu.
*przepis pochodzi ze strony: http://www.poezja-smaku.pl/trufle-o-smaku-tiramisu/