Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki to jedne z najsmaczniejszych krajowych owoców. Znakomicie sprawdzają się w ciastach, naleśnikach, jako baza do konfitur czy sosów. Nic jednak nie może się równać ze smakiem świeżej, jędrnej truskawki, ewentualnie z odrobiną śmietany. W dodatku truskawkowe pucharki można przygotować w ciągu kilku minut… chyba, że chcesz dodać do nich słodki akcent, np. w postaci mini biszkopcików domowej roboty. Takie ciasteczka kupisz w markecie, ale będą o wiele zdrowsze i pyszniejsze, jeśli upieczesz je samodzielnie. To bardzo proste zadanie! Zrób od razu większą ilość biszkopcików – przydadzą się do kolejnego deseru.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2948
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 673
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 208
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 889
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 309
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2948
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 673
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 208
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 889
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 309
Składniki
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Cukier musi całkowicie rozpuścić się w jajkach. Wymieszaj ze sobą obie mąki i przesiej przez sitko do naczynia z jajkami. Wymieszaj szpatułka na jednolitą masę. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego.
Wyłóż blachę piekarnika papierem do pieczenia. Wyciskaj na niego z rękawa niewielkie kleksy ciasta. Zachowaj pomiędzy nimi spore odstępy (minimum 2 cm). Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 10 minut – aż biszkopciki urosną i zyskają złocisty kolor.
Truskami umyj, usuń z nich szypułki. Pokrój owoce na mniejsze kawałki. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij „na sztywno”. Pod koniec ubijania dodaj cukier.