Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 94
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 188
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 130
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 197
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 94
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 188
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 130
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 197
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy do piany oraz dosypujemy resztę składników delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Pieczemy na tortownicy 32 cm ok 15-20 minut w ok 180 st.
Truskawki wrzucamy z cukrem do blendera. Miksujemy na gładko. Do rozpuszczonej i lekko ciepłej wody z żelatyną dodajemy kilka łyżek musu i wlewamy wszystko do całości. Mieszamy i wylewamy na zimy biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem. Do ubitej śmietany wrzucamy po łyżce jogurtu i tak do końca. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki kremu energicznie mieszamy i wlewamy do całości. Łączymy szybko i wykładamy na masę z truskawek. Postępujemy szybko ponieważ krem tężeje. Posypujemy posypką lub cukierkami. Odstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Zajadamy z kawką na pięknym słoneczku ;) smacznego !