Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kakaowego biszkoptu nadziewanego biszkoptami z dżemem truskawkowym, kremu budyniowego, truskawek i galaretki:)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 105
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 105
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po 1 żółtku. Ubijamy na puszystą masę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mieszamy delikatnie. Biszkopty smarujemy dżemem i sklejamy. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy tartą bułką. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę. Na cieście układamy rzędami sklejone biszkopty. Zalewamy drugą połową ciasta. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 25 minut i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Krem: Zagotowujemy budyń z cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na masę, dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy na jednolitą masę. Krem wykładamy na zimny biszkopt. Na kremie układamy truskawki.
Galaretkę rozmieszać w 900 ml gorącej wody i odstawić, aż zacznie lekko tężeć. Lekko tężejącą galaretką zalewamy górę ciasta i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego:)