Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie kakaowego biszkoptu nadziewanego biszkoptami z dżemem truskawkowym, kremu budyniowego, truskawek i galaretki:)
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 118
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 9
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 87
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 108
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 118
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy po 1 żółtku. Ubijamy na puszystą masę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mieszamy delikatnie. Biszkopty smarujemy dżemem i sklejamy. Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy masłem i wysypujemy tartą bułką. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę. Na cieście układamy rzędami sklejone biszkopty. Zalewamy drugą połową ciasta. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 25 minut i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Krem: Zagotowujemy budyń z cukrem. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na masę, dodajemy stopniowo zimny budyń i ucieramy na jednolitą masę. Krem wykładamy na zimny biszkopt. Na kremie układamy truskawki.
Galaretkę rozmieszać w 900 ml gorącej wody i odstawić, aż zacznie lekko tężeć. Lekko tężejącą galaretką zalewamy górę ciasta i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego:)