Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A na zakończenie sezonu truskawkowego śmietanowiec- truskawkowiec przygotowany na Dzień Ojca.
trzepaczka/ malakser, papier do pieczenia, tortownica 20cm
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 77
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 51
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 687
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gośc...
Odsłon: 77
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 51
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 687
Składniki
Najpierw truskawki skrapia się brandy i odstawia do lodówki, nabiorą ciekawego smaku, nie będą kwaskowe. Foremkę wykłada się papierem do pieczenia i na spód układa się biszkopty. Żelatynę trzeba namoczyć w winie w rondelku, kilkanaście minut. Gdy spuchnie trzeba ją podgrzać ale nie gotować, szybciej się rozpuści. Schłodzoną śmietanę się ubija, potem dodaje cukier puder, wlewa się żelatynę- jeszcze ciepłą, miesza trzepaczką Truskawki trzeba wyłożyć na biszkopty i zalewa się je śmietaną. Truskawkowiec trzeba schłodzić do stężenia. Smacznego :)