Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A na zakończenie sezonu truskawkowego śmietanowiec- truskawkowiec przygotowany na Dzień Ojca.
trzepaczka/ malakser, papier do pieczenia, tortownica 20cm
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 227
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1006
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 227
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1006
Składniki
Najpierw truskawki skrapia się brandy i odstawia do lodówki, nabiorą ciekawego smaku, nie będą kwaskowe. Foremkę wykłada się papierem do pieczenia i na spód układa się biszkopty. Żelatynę trzeba namoczyć w winie w rondelku, kilkanaście minut. Gdy spuchnie trzeba ją podgrzać ale nie gotować, szybciej się rozpuści. Schłodzoną śmietanę się ubija, potem dodaje cukier puder, wlewa się żelatynę- jeszcze ciepłą, miesza trzepaczką Truskawki trzeba wyłożyć na biszkopty i zalewa się je śmietaną. Truskawkowiec trzeba schłodzić do stężenia. Smacznego :)