Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni deser z truskawek z dodatkiem pokruszonych biszkopcików jest lekki i smaczny. Idealny na upalne dni.
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 96
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1319
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 961
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 96
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1319
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 961
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Połowę włożyć do garnka, zagotować, wsypać galaretkę, dosłodzić do smaku, dokładnie wymieszać, przestudzić.
Na dno pucharków wsypać musli z suszonymi owocami.
Następnie wyłożyć tężejący mus truskawkowy.
Jogurt grecki zmiksować z pokrojonym melonem, doprawić do smaku miodem i cukrem waniliowym, wyłożyć na mus do pucharków.
Posypać pokruszonymi biszkoptami.
Na wierzch wsypać pokrojone pozostałe truskawki.
Schłodzić, ozdobić według własnego uznania, podawać.