Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni deser z truskawek z dodatkiem pokruszonych biszkopcików jest lekki i smaczny. Idealny na upalne dni.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 47
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 88
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11982
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 208
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 47
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 88
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11982
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 208
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Połowę włożyć do garnka, zagotować, wsypać galaretkę, dosłodzić do smaku, dokładnie wymieszać, przestudzić.
Na dno pucharków wsypać musli z suszonymi owocami.
Następnie wyłożyć tężejący mus truskawkowy.
Jogurt grecki zmiksować z pokrojonym melonem, doprawić do smaku miodem i cukrem waniliowym, wyłożyć na mus do pucharków.
Posypać pokruszonymi biszkoptami.
Na wierzch wsypać pokrojone pozostałe truskawki.
Schłodzić, ozdobić według własnego uznania, podawać.