Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam niesamowicie truskawkowy sernik na zimno, który składa się z biszkopcików, truskawkowej masy śmietankowej, musu truskawkowego oraz bitej śmietany na wierzchu. Całość udekorowałam truskawkami, nawet się starałam wykonać na środku różę z truskawki (mam nadzieję, że zauważyliście ją, bo poświęciłam kilka truskawek żeby ją wykonać, a ciągle wychodziło coś nie tak ???? ) oraz posypałam wierzch skruszonymi liofilizowanymi truskawkami.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 434
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 130
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 47
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 70
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 50
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 71
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 434
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 130
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 47
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 70
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 50
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 71
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, dokładnie mieszamy, odstawiamy w chłodne miejsce do przestygnięcia. W tym czasie truskawki blendujemy na gładki mus, miksujemy z rozpuszczoną i lekko tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki aby całość lekko stężała. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec jej ubijania dodajemy cukier puder, cukier różany. Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml wrzątku, dokładnie mieszamy, odstawiamy do przestygnięcia i lekkiego stężenia. Do ubitej śmietanki dodajemy serek homogenizowany, konfiturę oraz przestygniętą, tężejącą już galaretkę. Całość miksujemy na małych obrotach miksera. Pod koniec do masy dodajemy pokrojone drobno truskawki, mieszamy całość za pomocą łyżki.
Na spód foremki (u mnie tortownica o średnicy 26 cm) wykładamy równomiernie biszkopciki. Nakładamy gęstą masę śmietanową, wyrównujemy wierzch, a na niej nakładamy gęsty już mus truskawkowy (jeżeli będzie płynny to znak, że powinien jeszcze chwilę poleżeć w lodówce). Wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, śnieżkę, miksujemy aż całość będzie gęsta. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim wierzch sernika, wraz z truskawkami. Smacznego!