Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z truskawkami na zimno bardzo efektownie wygląda, jest pyszny i łatwy do przygotowania. Polecam go szczególnie w upalne dni.
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 10
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1470
Jajka na śniadanie w pół francuskiej a pół śródziemnomorskiej odsłonie. U mni...
Odsłon: 10
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1470
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. 2/3 włożyć do garnka, zagotować. Wsypać 1 galaretkę i żelatynę, dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku, odłożyć w chłodne miejsce.
2 galaretki rozpuścić w 150 ml wody. Pozostałe truskawki zmiksować ( kilka odłożyć do dekoracji).
Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym, połączyć z płynną galaretką i zmiażdżonymi truskawkami, dosłodzić do smaku cukrem pudrem.
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami, bok połówkami truskawek.
Wylać masę serową, wcisnąć pozostałe truskawki, odłożyć do stężenia.
Na wierzch sernika wyłożyć przygotowany tężejący mus, pozostawić do stężenia, ozdobić według uznania.