Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ucierane ze śliwkami
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14310
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19445
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13129
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14310
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19445
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13129
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Jak masa będzie już puszysta, powoli dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania powoli dosypywać mąkę, ciągle ucierając. Gdy masa będzie już dokładnie wymieszana, przełożyć na formę wyłożoną papierem. Śliwki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Poukładać na cieście i posypać kruszonką . Miękkie masło rozetrzeć z cukrem pudrem i mąką. Tak przygotowaną kruszonką posypać ciasto. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 40-45 minut.