Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką jest pyszne, miękkie i sprężyste. Świeże również następnego dnia.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1794
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1529
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1944
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1794
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1529
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1944
Składniki
Mąki i proszek przesiać i wymieszać. Masło utrzeć z cukrami na puch. Następnie dodawać po jednym całym jajku, nie przestając miksować. Dodać suche składniki i dokończyć mieszanie szpatułką, do połączenia składników. Cała formę wyłożyć papierem do pieczenia. Umieścić ciasto i przekrojone na pół truskawki (cięciami do góry) Kruszonka; 100 g. masła ok szklanki mąki 3 łyżki cukru. Składniki na kruszonkę rozetrzeć między palcami, jeśli masa będzie mokra, trzeba dodać więcej mąki. Ma być sypka i grudki. Piec 60 minut w 160*C