Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować kolorowe ciasteczka walentynkowe. Oczywiście, jeśli użyjemy innych kształtów foremek do wycinania, ciasteczka mogą stać się świąteczne, albo imieninowe :) Ja użyłam serduszek, bo takie ciasteczka podam 14 lutego.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25152
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25152
Składniki
Do miski wsypuję mąkę, dodaję proszek do pieczenia, cukier, jajko, mleko, cukier wanilinowy i pokrojone w kostkę zimne masło. Wszystko dokładnie siekam nożem, a następnie zagniatam ciasto.
Gotowe ciasto dzielę na 3 równe części. Do jednej dodaję kurkumę i zagniatam, do drugiej kakao, a do trzecie sok z buraków. Tu zagniatając dodaję odrobinę mąki, bo ciasto robi się zbyt rzadkie. Mam teraz ciasta w trzech kolorach. Zawijam je osobno w foliowe torebki i chowam na 30 minut do lodówki.
Następnie każdy kawałek wałkuję na grubość ok 5mm. Wycinam szklanką krążki, a w nich serduszka. Serduszka przekładam tak, aby ciasteczka były dwukolorowe. Wszystko przenoszę na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piekę 12-15 minut. Smacznego!!!