Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować kolorowe ciasteczka walentynkowe. Oczywiście, jeśli użyjemy innych kształtów foremek do wycinania, ciasteczka mogą stać się świąteczne, albo imieninowe :) Ja użyłam serduszek, bo takie ciasteczka podam 14 lutego.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2337
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 204
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2337
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 157
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 204
Składniki
Do miski wsypuję mąkę, dodaję proszek do pieczenia, cukier, jajko, mleko, cukier wanilinowy i pokrojone w kostkę zimne masło. Wszystko dokładnie siekam nożem, a następnie zagniatam ciasto.
Gotowe ciasto dzielę na 3 równe części. Do jednej dodaję kurkumę i zagniatam, do drugiej kakao, a do trzecie sok z buraków. Tu zagniatając dodaję odrobinę mąki, bo ciasto robi się zbyt rzadkie. Mam teraz ciasta w trzech kolorach. Zawijam je osobno w foliowe torebki i chowam na 30 minut do lodówki.
Następnie każdy kawałek wałkuję na grubość ok 5mm. Wycinam szklanką krążki, a w nich serduszka. Serduszka przekładam tak, aby ciasteczka były dwukolorowe. Wszystko przenoszę na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piekę 12-15 minut. Smacznego!!!