Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Musisz go zrobić dla ukochanej osoby.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7300
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4786
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7300
Składniki
Przygotowanie: Trzy galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zacisnąć obręcz. Następnie dno tortownicy wyłożyć biszkoptami (w razie potrzeby dociąć aby dno było dokładnie wyłożone) Twaróg zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując dodać tężejącą galaretkę. Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej i wymieszać dokładnie łyżką. Po czym wylać do tortownicy i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie przygotować galaretkę agrestową do dekoracji według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać, pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm i wycinać serduszka (lub inne kształty). Następnie wyciętymi serduszkami z gruszek przystroić górę sernika, po czym zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać następnego dnia. SMACZNEGO.