Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak makowca, a znacznie prościej i szybciej:)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7033
Polecam.
Odsłon: 151
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5385
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2629
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7033
Polecam.
Odsłon: 151
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5385
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2629
Składniki
Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy syrop z agawy (jeżeli używasz miodu dodaj go na końcu-nie podgrzewaj), skórkę pomarańczową, przyprawę piernikową, olej kokosowy,rodzynki i cukier z wanilią. Wszystko zagotowujemy, jak mak napęcznieje ściągamy z palnika dodajemy kaszę jaglaną, mąkę kokosową i płatki migdałowe. Masę wykładamy do długiej podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Ciasto wyciągamy z foremki delikatnie, kroimy bardzo ostrym nożem. Podajemy prosto z lodówki- takie jest najsmaczniejsze i trzyma swoją konsystencję.