Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18429
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7035
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30585
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29323
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18429
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7035
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30585
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29323
Składniki
BISZKOPT: Bialka ubijamy na sztywna piane. Dodajemy cukier a nastepnie zoltka. Na koniec dajemy make z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wylozana papierem blache o wymiarach 40cm x 25cm. Pieczemy w temp. 180°C przez ok 20minut.
MASA: Obie galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklankach wrzatku. Odstawiamy do przestudzenia. Do sera dodajemy tezejaca galaretke i dokladnie mieszamy.Kremowki ubiajmy z cukrem pudrem. Do smietany dodajemy ser.
POSYPKA: Maslo roztapiamy na patelni, dodajemy cukier i kokos. Smazymy do uzyskania zlotego koloru.
Zimny biszkopt kroimy na 2 czesci. Jedna wkladamy na spod blachy i wylewamy mase. Przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy cienko dzemem i posypujemy kokosem. Wkladamy do lodowki na ok. 2 godziny.