Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na tradycyjną, bardzo smaczną,aromatyczną, puchatą babkę z bakaliami.Doskonała na wielkanocny stół.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327670
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4847
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327670
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,dodać miąższ z laski wanilii. Przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Mąkę przesiać do miski,dodać pozostałe składniki. Wlać rozpuszczone w mleku drożdże z laską wanilii i wyrobić ciasto. Odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość, wyłożyć je na stolnicę oprószoną mąką, spłaszczyć, obsypać bakaliami. Ponownie zagnieć. Formę na babkę (z kominem) wysmarowywać margaryną ,oprószyć mąką,przełożyć ciasto. Przykryć i odstawić w cieple do wyrośnięcia. Następnie wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 45 min w temperaturze 190°C. Upieczoną babkę odwrócić i wyjąć z formy. Zimna babkę polać lukrem lub biała polewą czekoladową.