Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 668
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 33
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2101
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 182
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 668
Sernik cytrynowy to deser o wyjątkowo delikatnej konsystencji i orzeźwiającym...
Odsłon: 33
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 2101
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 182
Składniki
Składniki na ciasto, czyli 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, zagnieść. Powstałe ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce ok. 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Foremką w kształcie baranka wycinać ciasteczka. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 200 g tłustego twarogu przełożyć do miseczki. Dodać 6 łyżek wiórków kokosowych, 4 łyżeczki cukru waniliowego i 3 łyżki mleka. Wszystko ugnieść widelcem. Masę twarogową nakładać na ciasteczka. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec o. 15 min. Po upieczeniu ciasteczek, rozpuścić 2 kostki czekolady, patyczek maczać w czekoladzie i zrobić barankom oczka.