Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424779
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4726
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424779
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4726
Składniki
Składniki na ciasto, czyli 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, zagnieść. Powstałe ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce ok. 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Foremką w kształcie baranka wycinać ciasteczka. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 200 g tłustego twarogu przełożyć do miseczki. Dodać 6 łyżek wiórków kokosowych, 4 łyżeczki cukru waniliowego i 3 łyżki mleka. Wszystko ugnieść widelcem. Masę twarogową nakładać na ciasteczka. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec o. 15 min. Po upieczeniu ciasteczek, rozpuścić 2 kostki czekolady, patyczek maczać w czekoladzie i zrobić barankom oczka.