Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 83
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2778
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 83
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 42
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2778
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
Składniki na ciasto, czyli 300 g mąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, zagnieść. Powstałe ciasto owinąć folią i chłodzić w lodówce ok. 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Foremką w kształcie baranka wycinać ciasteczka. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 200 g tłustego twarogu przełożyć do miseczki. Dodać 6 łyżek wiórków kokosowych, 4 łyżeczki cukru waniliowego i 3 łyżki mleka. Wszystko ugnieść widelcem. Masę twarogową nakładać na ciasteczka. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec o. 15 min. Po upieczeniu ciasteczek, rozpuścić 2 kostki czekolady, patyczek maczać w czekoladzie i zrobić barankom oczka.