Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokażę Wam po raz kolejny że pieczenie ciasta nie jest aż takie trudne jak się wydaje. Dziś na tapetę weźmiemy ciasto uznawane ze jedno z najprostszych - BROWNIE czyli ciasto czekoladowe Owe Brownie przygotuję z 2 jakże prostych składników - czekolady oraz jajek i co ważne bez mąki. Dlatego będzie ono idealnym wyborem dla kogoś kto unika na co dzień glutenu. Brownie wychodzi idealnie słodkie, puszyste w środku i wilgotne, świetnie nadaje się na przyjęcia czy piknik i jestem przekonany że owe ciasto stanie się jednym z Waszych ulubionych po tym jak usłyszcie wiele pozytywnych opinii po jego spróbowaniu.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 258
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 258
Składniki
1. Czekoladę rozkruszyć i wrzucić do garnka aby podgrzać 2. Ubić białko z jajek (jajka muszą być zimne) na sztywną pianę 3. Połączyć wszystkie składniki i ciasto wstawić do piekarnika Szczegóły co do pieczenia znajdziecie w filmie.