Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tak sobie siedziałam i w myślach ciasto planowałam i powiem wam że wyszło wspaniałe delikatne mocno wilgotne a w smaku rozpływa się w ustach
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Do miski wbić całe jajka i wsypać cukier, całość zmiksować na najwyższych obrotach miksera na jednolitą pulchną masę tak zwany kogel - mogel, następnie wsypać obie mąki oraz proszek budyniowy i proszek do pieczenia wlać olej oraz dowolny ulubiony aromat i całość zmiksować do połączenia się wszystkich składników ze sobą. Jak już mamy dokładnie zmiksowane wtedy wlać mleko i znowu zmiksować masa powinna być jednolita i kremowa
Gdy ciasto jest już przygotowane wtedy do blaszki 35 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia przelać większą część ciasta a do mniejszej części dodać kakao oraz wodę i wymieszać łyżką do połączenia się ciasta z kakao. przygotowane ciasto ciemne wylać na jasne i łyżką zamieszać robiąc tak zwane esy floresy. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka, po upieczeniu wyjąć z papierem na ręcznik papierowy i pozostawić do ostygnięcia
Upieczone wilgotne piaskowe ciasto wyszło bardzo smaczne w środku a z wierzchu fajne chrupiące myślę że na święta Wielkanocne upieczone w formie na babkę będzie idealnie wyglądało na stole, można je udekorować polewą czekoladową, białą a nawet lukrem decyzja należy do państwa ja tylko podaję przepis a wy albo skorzystacie albo ominiecie ten post, dodam raz jeszcze że ciasto wymyśliłam sama w ciągu chwili pomysł wpadł mi do głowy