Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne z kruszonką , idealne na podwieczorek do herbatki. Ciasto proste do wykonania i ze składników które zwykle mamy w domu , można użyć dowolnych owoców ale o tej porze najlepiej smakuje z rabarbarem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5426
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 934
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11868
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5426
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 934
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11868
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1375
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki .
Rabarbar opłukaj jeśli jest młody nie obieraj , pokrój w paski , posyp cukrem i cynamonem , wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj rozpuszczone przestudzone masło i maślankę , dodaj przesianą mąkę z proszkiem , wymieszaj dokładnie szpatułką .
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto Posyp pokrojonym rabarbarem i kruszonką. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st.
Do ciasta możesz użyć dowolnych owoców sezonowych .