Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne z kruszonką , idealne na podwieczorek do herbatki. Ciasto proste do wykonania i ze składników które zwykle mamy w domu , można użyć dowolnych owoców ale o tej porze najlepiej smakuje z rabarbarem
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112919
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 500
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 456
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 825
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112919
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 500
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 456
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 825
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki .
Rabarbar opłukaj jeśli jest młody nie obieraj , pokrój w paski , posyp cukrem i cynamonem , wymieszaj i odstaw.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj rozpuszczone przestudzone masło i maślankę , dodaj przesianą mąkę z proszkiem , wymieszaj dokładnie szpatułką .
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto Posyp pokrojonym rabarbarem i kruszonką. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st.
Do ciasta możesz użyć dowolnych owoców sezonowych .