Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny letni deser w postaci ciastka wiśniowo śmietankowego bez pieczenia z pyszną polewą z wiśni.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4702
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8758
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4702
Składniki
Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu.Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj żelatynę.Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż w odstępach biszkopty.Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij wkoło biszkoptów , zostawiając pusty środek .Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj mascarpone. Śmietanę nakładaj do środka ciasteczek. Wiśnie ze słoika lub mrożone umieść w garnku dodaj cukier i zagotuj na koniec zageść mąka ziemniaczaną. Wierzch udekoruj lekko przestudzonymi wiśniami i listkami mięty.