Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1228
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2920
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78989
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 429
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1228
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2920
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78989
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 429
Składniki
Ciasto Masło rozpuścić i pozostawić do przestudzenia. Białka oddzielić i ubić pianę. Pozostałe składniki wymieszać razem, dodać masło i ponownie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżka. Przełożyć do blachy wyłożone papierem i piec ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodawać małymi porcjami serek maskarpone i na koniec cukier puder do słodkości. Przełożyć ciasto masą. Przed podaniem należy ciasto umieścić na pół godz do lodówki. Smacznego.