Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wyjątkowo czekoladowe ciastka brownie to chyba najbardziej czekoladowe ciastka na świecie. Mają niezwykle wciągający smak i konsystencję. Rewelacyjny dodatek do kawy :)
Polecam.
Odsłon: 365
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1350
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 540
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Polecam.
Odsłon: 365
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1350
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 540
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1924
Składniki
Czekoladę i masło umieszczam w jednej misce i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Jajko, wanilię i cukier ucieram, a następnie dodaję rozpuszczoną czekoladę z masłem i ponownie miksuję. Do masy dodaję mąkę, proszek do pieczenia, orzeszki i czekoladowe kropelki i całość mieszam łopatką. Gotowe ciasto wstawiam do lodówki na 40 minut.
Kiedy ciasto jest schłodzone, wykładam po łyżce ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie dociskam. Między ciastkami zostawiam spory odstęp, ponieważ się „rozejdą” po blaszce. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 14 minut. Następnie wyciągam blaszkę od razu z piekarnika i nie ruszam ciastek do całkowitego wystygnięcia. (Ciastka mogą się Wam wydawać niedopieczone, ale nie pieczemy dłużej, bo stracą cały urok ciastek brownie). Po wystygnięciu te wyjątkowo czekoladowe ciasteczka brownie robią się lekko kruche i mocno czekoladowe. Najlepiej smakują chyba z kawą. Smacznego :)