Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny placek z letnimi jabłkami, a tak potocznie ucierana szarlotka. Ciasto szybkie i proste w wykonaniu tylko odpowiednie składniki trzeba mieć pod ręką. Placek po upieczeniu jest puszysty i delikatny, sam rozpływa się w ustach.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3031
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 356
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 100
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1924
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12729
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3031
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 356
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 100
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1924
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12729
Składniki
Cukier ucieramy z żółtkami do białości.
Do utartych żółtek dodajemy pokrojoną w plastry margarynę i dalej ucieramy.
Do utartej masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko, a następnie w dalej ucieramy.
Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.
Masę delikatnie łączymy z białkami. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia średnią foremkę. Ciasto rozprowadzamy po całej blaszce.
Na cieście układamy obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych kawałki jabłek. Wielkość kawałków jabłek nie ma znaczenia to zależy tylko od was.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170'C przez około 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu powinno mieć złoto-brązowy kolor.
Jabłecznik możemy obsypać cukrem pudrem po wierzchu.
Smacznego !!!
;-D
;-)))