Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysoki sernik ze śmietaną
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27272
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27272
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Masło posiekać nożem z mąką. Dodać resztę składników. Schłodzić w lodówce ok. pół godziny. Ser zmielić w maszynce do mięsa. Z podanej w przepisie ilości cukru odebrać 2 łyżki i utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Do zmielonego sera dodawać stopniowo po trochę masy jajecznej i ucierać mikserem. Do pół szklanki kwaśnej śmietany dodać budyń i kisiel w proszku oraz jedną łyżkę mąki pszennej. Po wymieszaniu dodać do sera. Do białek dodać szczyptę soli i 1 łyżkę zimnej wody, ubijać na sztywną pianę.Dodać cukier i dalej ubijać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru. Pianę i śmietanę połączyć z serem, delikatnie wymieszać, dodać resztę składników. Do formy wyłożyć ciasto i podpiec w temp. ok 180 C przez ok.10-15 min. Na ciasto wyłożyć ser i piec 1,5 h.