Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysoki sernik ze śmietaną
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5338
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8606
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17523
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 636
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5338
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8606
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17523
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 636
Składniki
Masło posiekać nożem z mąką. Dodać resztę składników. Schłodzić w lodówce ok. pół godziny. Ser zmielić w maszynce do mięsa. Z podanej w przepisie ilości cukru odebrać 2 łyżki i utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Do zmielonego sera dodawać stopniowo po trochę masy jajecznej i ucierać mikserem. Do pół szklanki kwaśnej śmietany dodać budyń i kisiel w proszku oraz jedną łyżkę mąki pszennej. Po wymieszaniu dodać do sera. Do białek dodać szczyptę soli i 1 łyżkę zimnej wody, ubijać na sztywną pianę.Dodać cukier i dalej ubijać. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru. Pianę i śmietanę połączyć z serem, delikatnie wymieszać, dodać resztę składników. Do formy wyłożyć ciasto i podpiec w temp. ok 180 C przez ok.10-15 min. Na ciasto wyłożyć ser i piec 1,5 h.