Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Yorkshire pudding w Wielkiej Brytanii podaje się do niedzielnej pieczeni wołowej lub jagnięcej ale neutralne w smaku ciasto świetnie nadaje się również do deserów. Próbujcie ️ (proporcje na 6 sztuk).
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13006
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 266
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2022
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13006
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 266
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Przygotować blachę do muffinek, wlewając do każdej foremki niewielką ilość oleju. Wstawić do piekarnika na około 10 minut, żeby tłuszcz dobrze się nagrzał.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać rózgą, tak żeby nie było grudek. Blachę wyciągnąć z piekarnika, do każdej foremki nalać taką samą ilość ciasta. Piec około 15 minut , aż puddingi wyrosną i przyrumienią się.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Do ostudzonych puddingów nałożyć po łyżce kremu i po 2-3 maliny, przykryć kolejną łyżką kremu. Ciastka ozdobić pozostałymi malinami, posypać cukrem pudrem.