Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Yorkshire pudding w Wielkiej Brytanii podaje się do niedzielnej pieczeni wołowej lub jagnięcej ale neutralne w smaku ciasto świetnie nadaje się również do deserów. Próbujcie ️ (proporcje na 6 sztuk).
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Przygotować blachę do muffinek, wlewając do każdej foremki niewielką ilość oleju. Wstawić do piekarnika na około 10 minut, żeby tłuszcz dobrze się nagrzał.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać rózgą, tak żeby nie było grudek. Blachę wyciągnąć z piekarnika, do każdej foremki nalać taką samą ilość ciasta. Piec około 15 minut , aż puddingi wyrosną i przyrumienią się.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Do ostudzonych puddingów nałożyć po łyżce kremu i po 2-3 maliny, przykryć kolejną łyżką kremu. Ciastka ozdobić pozostałymi malinami, posypać cukrem pudrem.