Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Yorkshire pudding w Wielkiej Brytanii podaje się do niedzielnej pieczeni wołowej lub jagnięcej ale neutralne w smaku ciasto świetnie nadaje się również do deserów. Próbujcie ️ (proporcje na 6 sztuk).
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1427
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3223
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 317
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1427
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3223
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 317
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Przygotować blachę do muffinek, wlewając do każdej foremki niewielką ilość oleju. Wstawić do piekarnika na około 10 minut, żeby tłuszcz dobrze się nagrzał.
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać rózgą, tak żeby nie było grudek. Blachę wyciągnąć z piekarnika, do każdej foremki nalać taką samą ilość ciasta. Piec około 15 minut , aż puddingi wyrosną i przyrumienią się.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Do ostudzonych puddingów nałożyć po łyżce kremu i po 2-3 maliny, przykryć kolejną łyżką kremu. Ciastka ozdobić pozostałymi malinami, posypać cukrem pudrem.