Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczko bez pieczenia.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2829
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 433
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2829
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 433
Składniki
Formę kwadratową o boku około 20 centymetrów wykładamy papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno dolewając mleko skondensowane, a następnie chłodną żelatynę. W formie układamy pierwszą warstwę herbatników następnie 1/3 kremu, i tak aż do wyczerpania składników. Wkładamy do lodówki by herbatniki zmiękły. SMACZNEGO