Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający wygląd ciasta sprawia, że nikt mu się nie oprze.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 157
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 210
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 111
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1739
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 157
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 210
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 111
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1739
Składniki
Szpinak umyć, zblendować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, na końcu dodać szpinak, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. 2 galaretki rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki umyć, obrać z szypułek, część ułożyć na jednej połowie ciasta, zalać krzepnącą galaretką.
Przykryć drugą połową ciasta. 2 galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Pozostałe truskawki zblendować. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać mus truskawkowy oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Na wierzch zetrzeć czekoladę. Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.