Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający wygląd ciasta sprawia, że nikt mu się nie oprze.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1833
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3260
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6701
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1833
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3260
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6701
Składniki
Szpinak umyć, zblendować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, na końcu dodać szpinak, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. 2 galaretki rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki umyć, obrać z szypułek, część ułożyć na jednej połowie ciasta, zalać krzepnącą galaretką.
Przykryć drugą połową ciasta. 2 galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Pozostałe truskawki zblendować. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , wymieszać, dodać mus truskawkowy oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na ciasto.
Na wierzch zetrzeć czekoladę. Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.