Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepyszny deser na zimno - krem śmietankowy z dodatkiem herbaty matcha, zwieńczony truskawkowymi biedronkami. Deserek jest łatwy w przygotowaniu i na pewno spodoba się dzieciom. ;)
miska, mikser, nóż, szpryca
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 530
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112975
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 530
Składniki
Kakao zalać 1/4 szklanki wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Truskawki umyć, odciąć szypułki i poprzekrawać na pół. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i za pomocą kawałka zwiniętego papieru do pieczenia lub małej strzykawki ozdobić truskawki. Odstawić do lodówki do zastygnięcia czekolady. Śmietankę, mascarpone, herbatę, cukier puder i cukier cytrynowy włożyć do miski. Ubić na krem (masa powinna być napuszona i powinna trzymać formę, jednak nie należy miksować długo, aby uniknąć ryzyka zwarzenia kremu). Biszkopty maczać w kakao i układać w pucharkach. Nakładać krem, a następnie ozdobić biedronkami i opcjonalnie miętą. Smacznego! :)