Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepyszny deser na zimno - krem śmietankowy z dodatkiem herbaty matcha, zwieńczony truskawkowymi biedronkami. Deserek jest łatwy w przygotowaniu i na pewno spodoba się dzieciom. ;)
miska, mikser, nóż, szpryca
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19385
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13107
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1756
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232223
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19385
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13107
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1756
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232223
Składniki
Kakao zalać 1/4 szklanki wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Truskawki umyć, odciąć szypułki i poprzekrawać na pół. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i za pomocą kawałka zwiniętego papieru do pieczenia lub małej strzykawki ozdobić truskawki. Odstawić do lodówki do zastygnięcia czekolady. Śmietankę, mascarpone, herbatę, cukier puder i cukier cytrynowy włożyć do miski. Ubić na krem (masa powinna być napuszona i powinna trzymać formę, jednak nie należy miksować długo, aby uniknąć ryzyka zwarzenia kremu). Biszkopty maczać w kakao i układać w pucharkach. Nakładać krem, a następnie ozdobić biedronkami i opcjonalnie miętą. Smacznego! :)