Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416400
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416400
Składniki
Twarożek wymieszać z cukrem, żółtkiem, mąka pszenną i mielonymi migdałami. Wyrobić. Z powstałej masy zrobić 15 kul. Ułożyć na deseczce i wstawić do lodówki. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po jednym jajku, białko i jogurt. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta dodać kakao i 3 łyżki mleka. Wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Delikatnie, żeby ciasta się nie zmieszały. Na wierzchu ułożyć serowe kule i lekko wcisnąć do ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 - 50 min. Wystudzić. Porcje kroić po kulach serowych, żeby ładnie widać było przekrój. Ozdobić bezami. Smacznego.