Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Twarożek wymieszać z cukrem, żółtkiem, mąka pszenną i mielonymi migdałami. Wyrobić. Z powstałej masy zrobić 15 kul. Ułożyć na deseczce i wstawić do lodówki. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po jednym jajku, białko i jogurt. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta dodać kakao i 3 łyżki mleka. Wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Delikatnie, żeby ciasta się nie zmieszały. Na wierzchu ułożyć serowe kule i lekko wcisnąć do ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 - 50 min. Wystudzić. Porcje kroić po kulach serowych, żeby ładnie widać było przekrój. Ozdobić bezami. Smacznego.