Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 9
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 60
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 118
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 9
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 60
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 118
Składniki
Twarożek wymieszać z cukrem, żółtkiem, mąka pszenną i mielonymi migdałami. Wyrobić. Z powstałej masy zrobić 15 kul. Ułożyć na deseczce i wstawić do lodówki. Masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po jednym jajku, białko i jogurt. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej części ciasta dodać kakao i 3 łyżki mleka. Wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Delikatnie, żeby ciasta się nie zmieszały. Na wierzchu ułożyć serowe kule i lekko wcisnąć do ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 - 50 min. Wystudzić. Porcje kroić po kulach serowych, żeby ładnie widać było przekrój. Ozdobić bezami. Smacznego.