Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2011
 
            Pyszne i jednocześnie zdrowe
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2075
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2075
 
         
         
                Składniki
Usmażyłam dukanowe calzone: 6 łyżek otrąb owsianych zmieliłam blenederem, aby były drobniejsze. Dodałam jajko, mleko, tymianek i łyżkę mąki kukurydzinej. Wszystko zmiksowałam i smażyłam na teflonowej patelni jak naleśniki. Pierś indyka pokroiłam w drobną kostkę, obsypałam przyprawą do karkówki i ostrą papryką, wymieszałam i wstawiłam na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wrzuciłam mięso na rozgrzaną patelnię z sosem sojowym, obsmażyłam. Dodałam 2 cebule, paprykę czerwoną i żółtą, pieczarki. Podlałam wodą i dusiłam, aż wszystkie składniki były gotowe. Dodałam pomidora i poddusiłam chwilę. Powstały sosik zagęściłam mąką kukurydzianą i wodą. Na "naleśnika" nałożyłam posiekaną kapustę pekińską i warzywa z sosem, zawinęłam jak calzone. Pycha!