Do góry

Dania główne Przepis na:

A la lucyfer

A la lucyfer

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7837

Dodano:

Odsłon: 928

Danie chińskie z kurczakiem, które zrobimy w kilka chwil. Bardzo smaczne podane z makaronem.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • Cebula
  • Marchew
  • Kilka grzybów Mun
  • Papryka czerwona
  • Papryka żółta
  • Kostka rosołowa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 opakowania makaronu chińskiego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • groszek konserwowy
  • 1/3 główki kapusty pekińskiej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
A la lucyfer

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju
    2. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojona cebule
    3. Dodajemy obrana i pokrojona w kostkę marchew oraz wcześniej namoczone i drobno pokrojone grzyby Mun

  2. 4. Następnie pokrojone w paseczki papryki i wlewamy sos sojowy, podlewamy szklanką wody i dodajemy kostkę rosołową

  3. 5. Kapustę drobno szatkujemy łączymy z warzywami, również dodajemy groszek konserwowy odlany z zalewy

  4. 6. Makaron wyjmujemy z opakowania, dodajemy do potrawy oraz wsypujemy przyprawy, które znajdują się w makaronie

  5. 7. Warzywa łączymy z mięsem i chwilkę gotujemy
    8. Danie gotowe
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń